Isnin, 18 Oktober 2010

Majikan Cari Pekerja




Mencari Pekerja

Syarat Jawatan Yang Ingin Diiklankan

      Mematuhi Syarat Perintah Gaji Minima 2012
      Jawatan yang berasaskan gaji dan bukan komisyen

Kepada Majikan yang ingin mendapatkan calon untuk mengisi kekosongan jawatan di Syarikat mereka, Tuan/ Puan boleh mengiklankan jawatan kosong bagi syarikat dalam laman ini dengan cara memuat turun (download) Borang Kekosongan Jawatan, (JMC-JV1)kemudian :-
atau
  • Fax Iklan ke nombor : 09-7419877 [pastikan Nama Syarikat & Alamat bersama No Telefon/ Fax/ Email dan Nama Contact Person disertakan]
atau
  • Telefon  09-7419878:
    • En Marzuki
    • Puan Zalina
    • Puan Rosilawati
atau 
  • Hadir Sendiri Ke Pejabat Kami Di :-
    • JobsMalaysia Centre (JMC)
    • Tingkat Bawah, Wisma PERKESO,
    • PT 304 -307, Jalan Kota Darul Naim,
    • 15150 Kota Bharu.

Semua kemudahan yang disediakan
tidak dikenakan sebarang bayaran
.


















51 ulasan:

  1. Sudah bertahun apply kerja melalui jobsmalaysia tetapi malangnya, temuduga pun tak pernah panggil!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Minta hubungi Pusat JobsMalaysia Kota Bharu di 09-7419878, kami juga ingin tahu punca mengapa Tuan/ Puan tidak pernah di panggil.

      Padam
  2. mungkin tdk menepati syarat2 yang dikehendaki oleh majikan

    BalasPadam
  3. sy ada diploma,thn 2008 lg,
    tp susah jgk dpt kerja..slogan
    "anok kelatae bulih krejo belako"??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Minta hubungi Pusat JobsMalaysia Kota Bharu di 09-7419878, kami ingin tahu sebab mengapa Tuan/ Puan gagal mendapat kerja setelah lebih 4 tahun tamat belajar, ada yang mesti diperbetul.

      Padam
  4. Kami, The Eastern Garment Mfg Co (Kelantan) Sdn Bhd mengakui bahawa JMC banyak membantu syarikat kami dalam mendapatkan pekerja. Tinjauan yang kami jalankan pada tahun 2011 menunjukkan 42% pekerja kami mengetahui syarikat kami mempunyai jawatan adalah melalui JMC atau hebahan yang dibuat oleh kenalan mereka yang melayari blog ini. Kami akui juga bahawa JMC memang membuka dan banyak membantu majikan seperti kami. (Khairol-Pegawai Sumber Manusia Kumpulan Esquel)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih En Khairol dan juga majikan-majikan yang sudi menggunakan blog kami sebagai medium untuk mendapatkan pekerja. Juga kepada pencari-pencari kerja yang mendapatkan maklumat kekosongan jawatan dan memohon kepada majikan-majikan berkenaan. Tiada pekerja dan majikan, tiadalah kami. Terima kasih semua. Selamat Tahun Baru 2013. Anok kelatae biar buleh krejo belako.

      Padam
  5. Saya wakil dari Krai D'sign sebuah company yang membuat urusan perniagaan papan iklan, banner,business card,rubber stamp dan lain-lain mencari pekerja lelaki dan perempuan dengan kadar segera. Antara jawatan kosong yang ditawarkan adalah pereka grafik, pekerja am dan kerani.Bagi yang berminat untuk memohon jawatan yang dinyatakan bolehlah menghubungi pihak kami dengan menghantar resume ke kdsb_hq@yahoo.com atau menghubungi pejabat 09-9668767 dengan kadar segera..gaji boleh dirunding..by:Nurul Ain

    BalasPadam
  6. Krai D'Sign menawarkan Jawatan Kosong untuk Pereka Grafik dengan kadar segera.

    4 kekosongan
    Tempat kerja:Gua Musang, Kuala Krai, Jeli
    Gaji:1xxx
    Kelayakan: Mahir menggunakan Adobe Photoshope dan Adobe Illustrator
    email:kraidsignsdnbhd@yahoo.com
    N/p:013 9818767

    Bagi yang berminat bolehlah menghantarkan resume ke alamat email yang telah dinyatakan atau terus meneleon pihak kami.Terima kasih jmc:)

    BalasPadam
  7. Apabila dihantar borang kekosongan jawatan, mohon kerjasama dari pihak JMC Kota Bharu untuk mempercepatkan proses kemasukan untuk pengiklanan jawatan kosong agar memudahkan pihak kami mendapat maklumbalas.Kerjasama dari pihak tuan saya mengucapkan ribuan terima kasih.

    BalasPadam
  8. jawatan kosong pengasuh di kuala lumpur, gaji basic rm900 tak campur overtime, penginapan disediakan, kalau dari kelantan tiket bas boleh dapat pemulangan wang, rm200 diberikan pada bulan pertama tanpa tolak gaji, syarat; 18-50tahun, spm, pmr, suka kanak2, sms 0182718061 marzuki.

    BalasPadam
  9. salam.. saya mahu cari kerja housekeeping hotel. minat kerja kososng sy.

    BalasPadam
  10. salam...,saya dh mohon spa n job malaysia ni lama dh..,asenya start hbis spm sapai la saya hbis diploma hbis degree.,dari ipta yg mmg bumiputera ja.tp x pernah pun dpt pangilan temuduga drp goverment.saya sentiasa update permohonan saya.saya hairan la.,cmne org yang bidang yang berlainan tp blh dpt pangilan temuduga drp jwtan yg berlainan.saya juga ada pengalaman kerj.saya x tau la dimana kecilapan permohonan saya.tgk akaun aktif tp cam musykil la..,x kan la drp thun 2003 sya hbis spm n segingga sekaran x pernah saya dpt sebarang pengggilan drp gorvement utk interview.interview je pun saya dh bersyukur.pelik tp benar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap Tuan/ Puan menghubungi pihak SPA terus untuk bertanyakan status permohonan Tuan/ Puan. Semua urusan panggilan temuduga dan pengambilan kerja adalah terletak dalam tugas dan bidang kuasa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Hubungan JobsMalaysia dan SPA hanyalah sekadar 'link' sahaja.

      Padam
  11. semoga ada rezeki nanti dapat panggilan interview drp gov n dpt masuk gov dengan cara yg halAl n jUJUR sekian terima kasih.

    BalasPadam
  12. sye fresh graduate dploma kujururawatan ingin mncari kerja kosong jururawat...tel 0177023378

    BalasPadam
    Balasan
    1. jururawat, bleh juga send resume ke hospital. kalau di kelantan, g hantar by hand pn boleh. ada rezeki nt dipanggil temuduga.

      Padam
  13. Saya baru menghantar borang mengisi jawatan kosong ke email jmc.. harap tuan memaparkan iklan syarikat kami.

    BalasPadam
  14. Maxoil Kota Bharu23 Mei 2013 12:00 PTG

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  16. Saya lulusan diploma makmal perubatan,tamat pengajian januari 2013. ingin mencari kerja di area gua musang, harap ada kekosongan di mana mana syarikat, xkisah kerja kerani pun, janji halal dan gaji berpatutan untuk di gunakan pada zaman sekarang-0139061489

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  18. Saya baru menghantar borang mengisi jawatan kosong ke email jmc.. harap tuan memaparkan iklan syarikat kami.

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  20. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  23. Saya mencari jawatan sebagai System Analyst .... tapi belum jumpe pun lagi...
    x de rezeki betul la hehee... tq admin propose WEB ini.. amat berguna sekali buat saya...

    Bila la dapat balik keje kat kelantan ni...

    BalasPadam
  24. Assalamualaikum...

    Syarikat kami menawarkan jawatan kosong dalam bidang insurans dengan SEGERA...

    JM Otomobil Sdn Bhd
    Lot 101, Jalan Dusun Muda,
    15200 Kota Bharu,
    Kelantan.

    Pernah bekerja dengan syarikat insurans dan mempunyai pengalaman dalam mengendalikan mesin / kiosk MyEg.... Kami memerlukan seorang Kerani Insurans yang mahir dalam bidang insurans....Gaji yang ditawarkan RM900.00...Kepada sesiapa yg berminat boleh hubungi terus ke syarikat kami 09-7479200....

    BalasPadam
  25. Selamat pagi...

    Syarikat kami menawarkan jawatan kosong sebagai "Sales Representative" dengan SEGERA...

    Evelantern Trading Sdn. Bhd.,
    Pt 2487-2488, Jalan Padang Tembak,
    Kawasan Perindustrian Pengkalan Chepa II,
    16100 Kota Bharu,
    Kelantan.

    Gaji yang ditawarkan RM1000.00 + komisyen + elaun...Kepada sesiapa yg berminat boleh hubungi terus ke syarikat kami012-4325771 atau email resume ke alamat wendylom@everlantern.com.

    BalasPadam
  26. kenapa x boleh nak apply? kenapa kluar "anda tidak layak untuk memohon jawatan ini''... sedangkan syarat-syarat dah cukup... pelik betul....

    BalasPadam
  27. Assalamualaikum,

    Syarikat akn membuka sebuah kiosk di kbmall pd awal Disember 2013. Untuk itu kami memerlukan pekerja yang ada kemahiran dalam bidang seni kulinari samada sijil atau diploma ataupun berpengalaman bekerja di kedai kek.
    Gaji yang ditawarkan adalah RM900..

    Sekiranya berminat, sila hubungi no tel 013-9778283 utk keterangan lanjut.

    BalasPadam
  28. ingin mencari pekerjaa sbgai krew cabin atau kargo lapg terbang kalau boleh ltsip pkln chepa.jika ada kekosongan mhon nyatakan syarat dan kelayakan serta bila temuduga akan di adakan.0129503452

    BalasPadam
  29. saya baru saje lepas diploma kejurutereaan elektronik komunikasi(perhubngn).. saa sedang cari kerja..xkira kerja dalam bidang apa pom.asalkan lepasan diploma?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Emailkan resume encik kpd kami
      Haziimkbzull@gmail.com

      Padam
  30. Saya ingin mencari pekerja sebagai "sales agent" Singer.

    Kerja tiada basic salary tetapi berlandaskan komisyen, insentif & peluang melancong ke luar negara. Latihan kemajuan diri disediakan.

    Kelayakan minima SRP/PMR. Berumur 18tahun keatas. Bertanggungjawab, rajin & amanah. Boleh membaca, menulis & mengira. Mempunyai kenderaan sendiri.

    Berminat hubungi: En. Nazri (012-9641455) @ En. Yamani (012-9399606)

    BalasPadam
  31. Knp gji yg ditwarkn di Kelate ni trlalu mureh sgt???? Bygkan lulusan diploma dan degree cuma gji RM900 sja di Kelate ni??? Knp di negeri
    lain blh lbih dri itu??? Adakah Kelate ni msih tdk maju lgi???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya setuju. Walhal kos taraf hidup di Kelantan dah lama meningkat. Semua barang termasuk makanan & minuman dah mahal. Bab nak gaji pekerja, rendah.

      Padam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  33. Assalamualaikum..

    Saya memerlukan pembantu rumah (maid) yang boleh menjaga seorang kanak- kanak (umur 2 tahun) dan seorang bayi (umur 4 bulan).
    - Makan & minum, penginapan disediakan.
    - Sanggup tinggal di Kuala Lumpur
    - Gaji boleh dirunding
    - Cuti akan diberikan

    Kerja dengan saya sangat simple dan saya seorang yang sangat fleksible.
    Jika berminat, sila hubungi saya 017 - 6641012 (Diyana).

    BalasPadam
  34. Jawatan Kosong Di Optaplus Sdn Bhd
    Jawatan Kosong Di Optaplus Sdn Bhd

    Majikan : Optaplus Sdn Bhd
    Alamat : Lot B4 & B5, Kompleks Kilang SME Bank 2, Kawasan Perindustrian II, Pengkalan Chepa, 16100 Kota Bharu
    Telefon : 09-7745006 (En Ruslan b Ab Wahab)
    Email : optaplus@yahoo.com

    Jawatan : Operator Teknikal (Trainee)
    Kekosongan : L = 5, P = 0, L/P = 0
    Kelayakan : SPM/ Sijil SKM
    Keterangan :
    • Mampu bekerja syif
    • Berminat untuk mempelajari teknikal/ pembuatan mesin-mesin plastik

    Jawatan : Kerani Am/ Grafik/ Artwork
    Kekosongan : L = 0, P = 1, L/P = 0
    Kelayakan : Sijil / Diploma
    Keterangan :
    • Sijil atau Diploma yang berkaitan
    • Kreatif di dalam bidang seni grafik dengan menggunakan adobe

    Jawatan : Electric Technician
    Kekosongan : L = 3, P = 0, L/P = 0
    Kelayakan : SPM
    Keterangan :
    • Mempunyai 2 tahun pengalaman dalam bidang blow moulding
    • Mampu bekerja syif dan 'on call'
    • Mampu melakukan permasalahan 'trouble shoot'

    Jawatan : Trainee Electric Technician
    Kekosongan : L = 3, P = 0, L/P = 0
    Kelayakan : Sijil SKM/ Diploma
    Keterangan :
    • Mampu bekerja syif
    • Berminat untuk belajar dan bekerja di dalam bidang pembuatan plastik

    Jawatan : Operator Pengeluaran
    Kekosongan : L = 0, P = 5, L/P = 0
    Kelayakan : SPM/ Sijil SKM
    Gaji : RM 0.00
    Keterangan :
    • Mampu bekerja syif
    • Berminat untuk belajar dan bekerja di dalam bidang pembuatan plastik

    # Calon yang ingin memohon sila hantar resume ke optaplus@yahoo.com atau hadir ke Pejabat Optaplus Sdn Bhd untuk mengisi borang

    BalasPadam
  35. salam, saya wakil dari syarikat protechnology sales and serivces.
    protechnology sales & services
    no 2665-B jalan kuala krai 15050 kota bharu kelantan
    09-7431101
    jawatan kosong : 3 kekosongan sebagai juruteknik
    -berminat untuk membaiki mesin fotostat
    -latihan akan diberikan
    -gaji boleh dirunding


    BalasPadam
  36. Draftman/ Arkitek diperlukan

    REKADINN PROPERTIES (M) SDN BHD
    PT 1091, Tingkat 1, Tmn Bendahara, Peng Chepa,
    16100 Kota Bharu, Kelantan
    - berpengalaman, sijil/ diploma
    -berpangalaman melukis working drawing, submission dengan majlis perbandaran
    -mahir dlm rendering, software 3D MAC
    - mahir photoshop, sketchup dll
    Email resume : rekadinn@gmail.com

    BalasPadam
  37. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  38. Assalamualaikum.. Saya , lepasan Diploma Kejuruteraan Awam Politeknik 7/2013, ingin memohon jawatan sebagai Penyelia tapak atau sebarang jawatan kosong yang ada. Saya sangat berharap untuk berada di dalam bidang kerja ini dan saya sangat berminat untuk menjadi seorang yang berpengalaman .Kerjasama dan jasa baik tuan Pihak Tuan Amatlah saya perlukan dan Hargai. Dengan itu saya sertakan nombor telefon untuk rujukan tuan. 0133108150..Assalamualaikum.

    BalasPadam
  39. Jawatan Kosong
    Technician (Pembantu Kedai)
    Perempuan
    Hantar Resume ke kedai
    **********************************
    MS COMPUTER CENTRE
    sebelah TNB machang
    machang, kelantan

    BalasPadam
  40. Jawatan Kosong
    Pengurus Jualan Kedai Komputer (Wanita)
    Juruteknik Komputer
    Penginapan Percuma
    Lokasi Changlun, Kedah
    **********************************
    IT GUARDIAN
    04-9242196 / 012-5822953 (Kak Rubi)

    BalasPadam
  41. Jawatan Kosong
    Pembantu Cyber Cafe di Smz Ikhlas
    Lelaki @ Perempuan
    S/47 1216-E, Jln Long Yunus 15200 Kota Bharu, Kelantan
    Boleh hantar resume @ call
    zeffanna@gmail.com
    014-5454157 @ 011-29377727

    BalasPadam
  42. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  43. Jawatan Kosong Web Application Sales Agent

    Majikan : Acutera Web Design
    Alamat : 531 , Berek 12, Jalan Abdul Kadir Adabi, 15200 Kota Bharu
    Email : admin@asf.net.my
    Web :
    http://acutera.safa.com.my
    http://asf.net.my
    http://safa.com.my

    SMS / Wasap : 09-9163077 (adabi)

    Jawatan : Web Application Sales Agent (part time)


    BalasPadam